LOST SPHEAR - 90’lı yılların JRPG keyfini özleyenler beri gelsin

I Am Setsuna’yı oynamış mıydınız? Sevdiniz mi? Evet mi? O zaman Lost Sphear’ın da adını çoktan duymuşsunuzdur. Square Enix’in Tokyo RPG Factory adındaki firmasının hazırladığı Lost Sphear, I Am Setsuna’nın ruhani takipçisi olarak kabul ediliyor ve fragmanlarını izlediğinizde de neden böyle bir şeyden bahsedildiğini hemen anlıyorsunuz.
 

Aynı Setsuna gibi kuşbakışı bir görüntüden oynanacak olan bu eski stil JRPG, “chibi” görüntülü karakterleri, sulu boya esanslı grafikleri ve naif hikayesiyle tüm oyunculara hitap etmeyi hedefliyor. Oyunda Kanata (Katana?) adında, kılıç kullanmayı kendi kendine öğrenen bir savaşçıyı kontrol ediyoruz. Kanata’nın ve bir takım insanların derdi aynı: Kasabaları yavaş yavaş dünyadan siliniyor ve buna neyin neden olduğunu bulmak, akabinde de onu durdurmak Kanata ve ekibinin görevi.

Sıra bazlı gibi gözüken savaşların bizi beklediği Lost Sphear, Setsuna’nın Active Time Battle sistemini bir ölçü farklılaştıracak ama sistemin tam olarak nasıl işlediği konusunda henüz bir fikrimiz yok. Lost Sphear, PC, PS4 ve Switch için geliştirilme aşaması bitti. 23 Ocak’ta yani bugün çıktı ve kutulu versiyonunu bulmak bir hayli güç olacak. Özellikle JRPG fanatiklerinin radarında olması gereken oyun için bir miktar heyecanlıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder