Final Fantasy XII: The Zodiac Age pc inceleme

2006 yapımı bir oyun. Remastered'ı PS4'e çıkmıştı, ve sonunda bu platformada geldi.
Oyunun içeriği epey çok, bir sürü mini game, rare game, achievement (sky pirate's den) gibi bir çok farklı hoş yanı var.


Ana bir hikayesi mevcut, bu hikaye üzerinden ilerliyor yeni haritalarda yeni yaratıklarla ya da bosslarla savaşıyorsunuz.
Çok güzel bir hikayesi var, spoiler vermek istemiyorum. Cutscenes'leri geçmeden oyunu oynayan herkes hikayeyi çok sevecektir şüphesiz. Ana hikayede ilerlerken her karakterle ilgili hikayeler dinleyip bilgiler edinebiliyorsunuz, ve oyuncuyu kendi içine çekiyor. Etraftaki NPC'lerin bile kendi dertleri, hikayeleri ve yaşanmışlıkları var.
Soundtrackleri harikadan öte, bazı maplerde sırf müziğini dinlemek için saatlerce açık bırakmışlığım var oyunu.
PS2'de 2000 saatten fazla oynamışlığım var. Yan görev olarak adlandırdığımız görevler var ve bu görevleri yaptıkça artan bir clan rütbeniz mevcut. Her yan görevden ekstra eşyalar kazanabiliyorsunuz.
Steamde olması daha bi güzel, oyunun içindeki clan rütbesini ve achievementları kazanırken, bir yandanda steam achievementlarını kazanabiliyorsunuz.
Gerçektende yazdığı gibi "fully remastered" çünkü grafikleri mükemmel arttırılmış ve yeni modlar eklenmiş.
Baştan sona 5 kez bitirmiş biri olarak oyuna 139 ₺ verdim (%20 indirimli fiyatı) ve buna gerçekten deydi.
Eğer hiç oynamadıysanız kesinlikle tavsiye ediyorum, oyunun sonunda bittiği için, içiniz burkulucak ve şöyle bi sessizliğe bürünüceksiniz. Oyunun atmosferi, oyundaki mekanlar ve haritalar mükemmel dizayn edilmiş.
Puzzle olarak adlandırabileceğimiz bazı bölümleri bile mevcut ve bu bölümleri geçerken bile ayrı bir eğleniyorsunuz.
Anlatılması zor, çok ayrı bi tadı var bu oyunun, verdiği zevk bambaşka. Hiç oynamadıysanız daha önce ya da bitirmediyseniz, çok şey kaçırmışsınız demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder